klik duit tabungan

Friday, August 7, 2009

keajaiban selawat

semalam sesuatu yang tidak ku duga berlaku ke atas diri aku. tepat jam 4.50 ptg. masa tu aku tgh sibuk wat clearance. tibe2 aku telah dipanggil oleh senior exec. dia memaklumkan pada aku ade satu proposal yang aku wat telah hilang. APE???? HILANG??? masa tu aku dah terkedu sekejap. mcm ne leh ilang. mati la aku kalo bos tau.so aku pun pe lagi dgn semangat jitu yg menebal dalam diri ni aku pun mencari la proposal tu. sume tempat aku geledah. abis meja aku tunggang langgang dibuatnye.tp heran jugak aku x nangis. selalunye aku rs nk nangis kalo bende penting hilang tp kali ni aku cool je walaupun separuh gile dok mencari.

abis satu tempat ke satu tempat aku geledah. sume staf aku tanya jawab x tahu. geram jugak aku. aku terus cek system nk tgk mane pegi proposal tu. kot2 tersalah antar mane2 department ke. tp xde gak. so aku decide nak pi cari kat area 'awaiting policy issue' tu tp hampeh jugak yang ku dapat. aku geledah plak kat area 'bank deduction' tetap jugak menghampehkan diri aku ni.
masa tu aku betul2 dah give up. dalam otak aku dah pikir lantakla kalo bos nak marah aku pun marahla.aku dah cari memang xde.penat aku cari merata tempat.

so..disebabkan penat menjadi separuh gile dok mencari aku pun duduk la kejap. masa tu baru rs cuak sikit dan masa tu aku cube pejam mata ingat betul2 mana tempat terakhir aku letak proposal tu. sambil aku berpikir tu aku berselawat. aku teringat dulu kad pengenalan aku hilang.puas mencari tp xde pastu aku selawat. pas selawat aku jumpe balik kad pengenalan aku tu. so aku pun terus berselawat. masuk lafaz selawat kali ketiga aku rs automatik kaki aku ni seperti diarahkan untuk pergi balik ke area 'bank deduction' tu.

jeng..jeng..jeng.. ALHAMDULILAH aku nmpak proposal aku tu betul2 ade depan mata aku.padahal aku dah cari kat situ berkali-kali memang xde.YA ALLAH...menakjubkan. besar sungguh kuasa mu YA RABBI. masa tu aku rs nk menitis air mata aku. bayangkan x sampai beberapa minit dengan izin ALLAH aku jumpe balik proposal yg hilang tu. aku terus ucap alhamdulilah n selawat bnyak kali.aku betul2 bersyukur.

so..dr kejadian yg berlaku semalam mengajar aku erti sabar dan sentiasa mengingati ALLAH walau ape jua terjadi. ALHAMDULILAH...
p/s: arini aku lewat sampai opis sbb ade hal.aku amik time off satu jam. sampai opis aku x dibenarkan masuk sbb level aku dah ade org kene H1N1.so level aku kene kuarantin dan aku x leh masuk. bos suruh aku amik cuti n balik tp aku xnk.yela setakat unpaid leave wat pe kan. so aku sekarang melepakkan diri kat level 2 main internet. cukup time aku balik. aku cakap kat bos aku nk wat keje kat level 2. bos xleh pantau sebab dia kene kuarantin. yahooo..jumaat yg merdeka.

2 comments:

  1. yeah!! seronok nyer kamu dhila
    jumaat yg heaven
    ehehehe~

    ReplyDelete
  2. keajaiban selawat... Allah maha besar kuasanya.

    ReplyDelete